Een van de meest niet begrepen aspecten van het spelen blackjack kaarten splitsen. Het begrijpen wanneer je moet kaarten splitsen, en wanneer je de kaarten moet houden zoals ze zijn, is cruciaal voor jouw spel. Zoals altijd is het ook bepalend voor het spel welke kaarten je hebt en wat de bovenste kaart van de dealer is. Een aspect om aan te denken is dat er meer kaarten zijn met de waarde 10 in het pak, dan er van enig andere waarde aanwezig zijn.

Welke kaarten moet ik splitsen bij blackjack?

Om te beginnen splits nooit een paar gezichtskaarten of een paar tienen! Met deze kaarten heb je een hele sterke hand met 20 en er is geen reden om dit te verpesten door de kaarten te splitsen. Als contrast moet je een aas wel altijd splitsen. Een enkele aas met een andere kaart is een veel sterkere hand dan twee azen en door te splitsen worden je kansen om te eindigen met een hoge hand of zelfs met een 21 erg groot.

Een paar negens kun je het beste splitsen als de dealer een zwakke kaart toont of een 2 of een 6. Als de dealer een 8 toont kun je dit ook doen. Aan de andere kant als de dealer je een 9 toont dan kun je ook splitsen want als de dealer 19 krijgt dan zal dit je huidige hand van 18 verslaan. Als de dealer een 7 toont dan moet je bij je huidige kaarten blijven. Achten kun je altijd splitsen ook al toont de dealer een aas. Jouw hand blijft nu op 16, wat dichter bij je doel is. Je hebt vaak betere kansen door je kaarten te splitsen. Hieronder een meer gedetailleerde uitleg

Wanneer MOET je blackjack kaarten splitsen?

Altijd azen splitsenAtijd de azen splitsen. Er zijn een paar situaties bij blackjack dat het altijd zinvol is om te splitsen, het maakt niet uit wat voor kaart de dealer laat zien. Bijvoorbeeld, je moet altijd splitsen als je een paar azen hebt. Splitsen geeft u een veel betere kans om een ​​sterke hand te krijgen.

Als je je twee azen als hand hebt, zul je beginnen met een waarde van 12 (één wordt gespeeld als een 11 en de ander als een). Alleen een negen geeft je 21. 10 of een gezicht kaart zal je dwingen om de tweede ace een waarde van één te geven, dat je brengt je terug naar 12.
Aan de andere kant, als je splitst, zijn er vier manieren om een ​​21 te krijgen in beide handen (10, J, Q, of K).

Splits altijd achten. Naast azen, het andere paar dat bijna elke blackjack expert u zal leren splitsen zij de achten. Het is moeilijk om een ​​goede hand te krijgen als je je achten spelen als een hand. Je kansen zijn niet fantastisch als je ze apart speelt, maar je hebt mathematisch een betere kans.

Het doorspelen met uw twee achten betekend dat je met 16 als hand begint (een zeer zwakke hand). Een nieuwe kaart vragen op dit moment is een riskante propositie. Niets boven een 5 zal ertoe leiden dat u over de 21 gaat, dus je hebt ongeveer een 60% kans om de hand te verliezen.

Aan de andere kant, als je splitst, is het onmogelijk om over te gaan bij je eerste hit, zodat je in ieder geval een kans krijgt om een betere 2e kaart te krijgen.

Wanneer moet je NIET splitsen bij blackjack?

Nooit tienen splitsen. Dit is een veel voorkomende fout bij beginners in blackjack. Als je tienen splitst offer je in wezen een grote hand op voor een zeer kleine kans op een nog betere.

Als je een paar tienen krijgt, heeft je hand heeft een waarde van 20, dat is heel goed. Als je die tienen dan splitst , kan enkel een aas je een hogere hand geven dan de dubbele tien. Gelijk welke andere kaart met lagere waarde geeft een lager totaal dan de 20.

Sommige kaart tellers suggereren dat je wel de 10en kan splitsen maar enkel en alleen in specifieke situaties. Bijvoorbeeld: als je kaarten telt en je weet dat er veel nog 10en in de schoen zitten, kan het zinvol zijn om tegen een dealer die een 5 of 6 heeft de tienen te splitsen.

Nooit een paar vieren splitsen. Het splitsen van een paar vieren geeft je twee zwakke handen, dus het heeft helemaal geen zin. Vergeet niet dat bij het splitsen van uw kaarten u ook uw oorspronkelijke inzet moet verdubbelen.

Nooit een paar vijven splitsen. Als je een paar vijven hebt, vergeet dat ze een paar zijn en behandel ze als een enkele 10. Dubbel altijd (dus nog 1 extra kaart) behalve tegen een dealer negen, 10 of aas.

Het splitsen van een paar vijven is net als het splitsen van vieren, alleen nog erger – je geeft een sterke starthand op voor een zeer kleine kans op het krijgen van iets beters. Met een paar vijven, kun je niet overgaan en je hebt een kans op het krijgen van 21 op met de 1e extra kaart.

Wanneer moet je SOMS splitten?

Split tweeën, drieën of zevens als de dealer zelf een zeven of lager heeft. De voorbeelden in de voorgaande secties zijn vaste regels die normaal zelden of nooit worden gebroken. Voor de andere paren, hangt de keuze splitsen of niet meestal af van de kaart die de dealer heeft. Bijvoorbeeld, bij een paar tweetjes, drieen, en zevens kan je de kaarten delen als de dealer een relatief lage kaart getrokken heeft. Als de dealer een acht of hoger trekt, neem gewoon een nog een kaart.

Split zessen als de dealer een twee tot zes heeft als 1e kaart. Als de dealer over zeven of beter beschikt , neem dan gewoon nog een kaart.

Split negens tegen twee, zes, acht en negen. Als de dealer over een zeven, tien of ace beschikt blijf dan gewoon staan. Als je op een 18 een kaart trekt ben je niet goed bezig . Alles behalve een twee of drie kan je niet een hogere waarde krijgen zonder over te gaan.

ik heb genoeg over blackjack kaarten splitsen geleerd en wil nu graag een blackjack casino uitkiezen

Het Splitsen van Kleinere Kaarten

Een paar met 7’s moeten gesplitst worden als de bovenste kaart van de dealer een 7 of minder is. Een hand met veertienen is een zwakke hand, maar als je deze splitst is er een grote kans dat je dit kunt omzetten naar een paar zeventien. Als de dealer een 8 toont dan is het goed om te blijven bij wat je hebt en je er op voor te bereiden dat je de hand kan verliezen. Het is beter om één hand te verliezen tegen een 18 dan twee handen met 17 te verliezen tegen een 18 van de dealer. Splits een paar zessen als de dealer een 6 of minder toont. Het is risicovol om zessen te splitsen omdat je misschien twee handen met zestien overhoudt, dus doe dit alleen als de dealer een zwakke hand laat zien van onder de zes waar de dealer mee kan verliezen.

Je moet tweeën en drieën splitsen als de dealer een zwakke bovenste kaart toont van onder de zeven. Als je weet wanneer je moet splitsen en wanneer je een slag moet slaan dan kan je een besluitvolle blackjack strategie toevoegen aan je blackjack spel. Leer dus alles over blackjack splitsen.

Je kan ook nog meer leren over blackjack kaarten splitten hier

Laatste Update was
maandag, september 14, 2015